Boa constrictor ssp

Albino (Peter Kahl lijn)

Nest 2010

Nest 2012

In Maart van 2007 ben ik de gelukkige eigenaar geworden van 2 schitterende albino Boa vrouwen. De albino's zijn van de Peter Kahl lijn. Ik heb bewust voor deze albino lijn gekozen. Dit omdat hier meer mee wordt gekweekt dan met de Brian Sharp lijn. En dus de beschikbaarheid van andere morphs hoger is als ik met deze lijn ga werken.

Albino overerft bij Boa's recessief. Wat wil zeggen dat het wildkleur gen dominant is over het albino gen. Om een voorbeeld te geven; een albino verparen met een wildkleur heeft wildkleur jongen hetro voor albino tot gevolg.

Een verparing tussen 2 hetro albino Boa's heeft 25% albino's 50% wildkleur hetro albino's en 25% wildkleur boa's tot gevolg. Maar omdat je aan een wildkleur Boa niet ziet of hij hetro voor albino is, zijn dus statistisch gezien 2 op de 3 wildkleuren van dit nest albino. Dan spreekt men dus van 66% possible het albino.

Een verparing tussen een albino boa en een hetro albino boa heeft 50% albino boa's tot gevolg en 50% wildkleur boa's hetro albino.

Een verparing tussen 2 albino's (van dezelfde lijn) zal 100% albino's tot gevolg hebben.

Voor deze 2 vrouwen heb ik 2 verschillende doelen. Voor de ene vrouw heb ik al een mannelijke Salmon het albino ook wel DH Sunglow genoemd. Als ik deze 2 dieren met elkaar ga verparen zal er statistisch gezien het volgende uit gaan komen:

25% Sunglow (Salmon albino)

25% Salmon het. Albino

25% Albino

25% Wildkleur het albino

Mede door de 4 verschillende mutaties die ik uit 1 verparing kan krijgen heb ik hiervoor gekozen.

Voor de andere albino vrouw zal in de loop van 2007 of in 2008 een mannelijke Arabesque hetro albino worden aangeschaft. Arabesque is een Co-Dominante kleurmutatie. Dit wil zeggen dat een verparing tussen een wildkleur Boa en een Arabesque Boa ongeveer voor 50% wildkleur jongen en voor ongeveer 50% Arabesque jongen tot gevolg heeft.

Mijn verparing tussen een albino vrouw en een Arabesque hetro albino vrouw zal statistisch gezien de volgende jongen voortbrengen:

25% Albino Arabesque

25% Arabesque het. Albino

25% Albino

25% Wildkleur het albino

Ook bij deze verparing krijg ik dus 4 verschillende mutaties in 1 nest. Wat voor mij dus weer een rede is geweest om tot deze verparing te gaan komen.