Boa constrictor imperator

Nicaragua (Hypomelanistisch) 66% poss. het anery

Nicaragua is een van de grotere Centraal Amerikaanse landen ten noorden van Costa-Rica en ten zuiden van Honduras. Het land bestaat uit het bergachtige westen en het moerassige oosten. In het Oosten komen de meeste Boa's voor. Zowel op het vaste land als op enkele eilanden voor de kust. de meeste in de hobby aanwezige Nicaragua boa's komen van "farms" af uit Nicaragua zelf. Enkele duizenden Boa's worden ieder jaar naar voornamelijk de VS geŽxporteerd waar ze vaak in particuliere collecties terechtkomen.

Mede het handzame formaat van de Nicaragua Boa, een lengte van ongeveer 1 meter 50 en een volwassen gewicht voor de vrouwen van ongeveer 1500 - 2500 gram. En het mooie uiterlijk maakt het tot een populaire slang voor hobbyisten. De mannen blijven nog een stuk kleiner en slanker en zullen volwassen de kilo net gaan halen.

Inmiddels zijn er redelijk wat patroon en kleurvariaties van zuivere Nicaragua boa's te verkrijgen. In europa zie je ze nog niet zoveel maar in Amerika wordt er wel al het een en ander mee geweekt. Zo zijn er onderandere: Hypo's en super Hypo's, Anery's type 1 en 2, T+ albino's, motley's en gestreepte dieren. Kortom een kleurenarsenaal waar redelijk wat mee gecombineerd kan worden. En daarnaast kunnen de dieren op die manier toch nog zuiver (op lokaliteit) gehouden en gekweekt worden ook. Kortom een Boa lokaliteit voor de toekomst!

IK ben in het bezit van een groepje Boa constrictor imperator Nicaragua. Een koppel is hypomelanistisch en 66% poss. het. anery, een vrouwtje is een super hypo 66% poss. hetro. anery en nog een losse vrouwelijke Nicaragua anery. Allen zijn nakweek juli 2007 van Vincent Russo.

De nicaragua imperators behoren ook tot de echte dwergen. Met een maximale lengte voor de vrouwen van ongeveer 1 meter 50 tot 1 meter 60. Uiteindelijk hoop ik met dit trio zuivere Nicaragua Ghost te kunnen kweken en Nicaragua super Hypoís.

Ik hoop voor het eerst met deze dieren te kunnen kweken in 2010 of 2011.