Boa constrictor imperator

Mexico (Sonora Hypo)

Nest 2011

De Sonora woestijn in Mexico is al een tuisbasis voor de normale Sonora imperator variant. Maar in het begin van de jaren 90 zijn er lichtere dieren van de Sonora imperator ontdekt. In het begin dacht men dat het simpelweg om een “normale” Sonora variant ging die gewoon wat lichter van kleur was. Maar na meerdere malen selectieve kweek met deze dieren bleek het toch om een dominant hypo gen te gaan.

 De kleur van deze dieren varieert van mosterd achtig tot oranje en licht grijs. Totaal aanders dan de sterk donker gekleurde en getekende normale Sonora’s. De hypo’s worden kleurrijker naarmate ze ouder worden.

 De kleur op volwassen formaat van deze dieren heeft iets weg van een Hog Island Boa. Echter de vorm van zowel de kop als het aantal zadels is totaal anders.

 Deze dieren bereiken een maximale lengte van ongeveer 2 meter voor de vrouwen.

Ik heb een koppel nakweek dieren uit 2007 gekweekt door Vincent Russo. Deze dieren komen uit een Super Hypo x Hypo verparing. Er zijn naar mijn weten nauwelijks tot geen van deze boa variant die gehouden worden in Europese collecties.

 Ik hoop voor het eerst met deze dieren te kunnen kweken in 2010 of 2011.