Boa constrictor imperator

Mexico (Tarahumara)

Nest 2012

 

Een erg kleine Boa variant uit een berggebied in de Mexicaanse Sonora woestijn. De Tarahumara boa’s is de kleinste Boa variant die tot op heden bekend is. Er zijn vrouwtjes in gevangenschap die gezonde nesten hebben gekregen op een lengte van minder dan een meter en een gewicht van ongeveer 1400 gram. Gemiddelde nesten van deze dieren liggen rond de 10 jongen per keer. 

De tarahumara boa’s komen voor in een berggebied op een hoogte van ongeveer 1300-1500 meter. Dit is eigenlijk een vrij onherbergzaam gebied voor Boa’s. De Tarahumara boa’s hebben zich perfect aan dit gebied aan kunnen passen. Onderzoekers van de universiteit van Arizona (USA) bracht in de jaren 90 een koppel mee uit dit gebied voor onderzoek. Deze dieren hebben zich voor het eerst in gevangenschap voortgeplant in 1999. 

Tarahumara baby’s zijn over het algemeen redelijk grijs van kleur. Naarmate ze ouder worden wordt de tekening een stuk donkerder en gaat de basiskleur van het der van grijs naar bruin. De koptekening heeft veel weg van de Boa constrictor longicauda. 

Ik heb een nakweek koppel uit 2007 gekweekt door Vincent Russo. Naar mijn weten is het het derde koppel van deze lokaliteit in europa. 

Ik hoop voor het eerst met deze dieren te kunnen kweken in 2010 of 2011