Boa constrictor constrictor (Peru)

Peruviaanse roodstaarten

Dit is in mijn ogen de mooiste lokaliteit van de Boa constrictor constrictor. Een schitterend patroon en kleur in combinatie met een mooie rode staart en de flinke afmetingen die ze kunnen halen (tot wel 4 meter). Dit alles maakt het tot een lokaliteit waar er in de toekomst zeker nog meer van gaan komen.

Het vrouwelijke dier is heel fijn getekend en heeft veel stippen zowel op de rug als de buik. De staart is mooi dieprood en groeit verschrikkelijk hard. Het is een wildvangdier van 2005. En vanaf redelijk klein formaat al in mijn bezit. De groei van deze boa is ongekend. Ik heb nog nooit een Boa constrictor met een dergelijke groeisnelheid gezien. het is meer te vergelijken met de groei van een tijgerpython dan met die van een Boa constrictor.

De man is geboren in ItaliŽ en is reeds een jaar of 5 oud. Het patroon scheelt veel van de vrouw. Het patroon is een stuk dikker. De staart daarentegen is zeer speciaal. Het is een zogenoemde "ladder-Tail". De foto's spreken voor zich.

Ik hoop hier in het voorjaar van 2008 of wellicht pas in 2009 mee te kunnen kweken.

In maart 2007 heb ik aan het koppel Peru Roodstaarten nog een koppel toegevoegd. Dit om de kweekplannen met deze dieren in de toekomst wat kracht bij te kunnen zetten. Het is een prachtig koppel geworden. De man met een ontzettend duidelijke tekening en diep rode staart en de vrouw een heel fijn patroon wat in de toekomst echt een plaatje zal gaan worden.