Boa constrictor ssp (Possible Super Salmon)

Hypomelanistische boa

Nest 2008

Nest 2010

 

Ik ben in het bezit van een mannelijke salmon (Hypo melanistische) boa constrictor.

Hypo melanistisch wil zeggen; verminderd zwart. De ouderdieren van deze Salmon zijn afkomstig van Rich Ihle. De Rich Ihle lijn wordt ook wel Salmon boa genoemd. Maar het gaat hier dus uiteraard om een Hypomelanistische boa.

De hypomelanistische boa is eigenlijk een morph die veel andere morphs voort heeft gebracht. Denk dan aan de hypo. albino (Sunglow), de hypo. anery (ghost) en de hypo. snow (moonglow). Ook is hypo (omdat het dominant overerft) erg leuk om te verparen met verschillende patroon mutaties van de boa constrictor. Denk dan bijvoorbeeld aan gestreepte hypo's en hypo's met een abarante (afwijkende) tekening.

Het dier is afkomstig uit een verparing tussen 2 salmon's. Hypomelanistische boa's overerven dominant. Dit wil dus zeggen dat het hypomelanistische gen boven het wildkleur gen gaat.

Om wat voorbeelden te geven; uite een verparing tussen een salmon en een wildkleur boa komen statistisch gezien voor 50% salmon's en 50% wildkleuren.

Uit een verparing tussen 2 salmon's komen statistisch gezien: 25% wildkleur dieren, 50% salmon dieren en 25% super salmon dieren. Super salmon dieren zijn niet altijd voor 100% te onderscheiden van gewone salmon dieren. Al zijn er wel wat kenmerken waar je het aan zou kunnen zien.

Uit een verparing tussen een super salmon en een wildkleur komen statistisch gezien 100% salmons.

Wat wel het een en ander over mijn dier duidelijk zou kunnen maken is als ik er voor de eerste keer mee ga kweken. Komen er uit de verparing tussen mijn salmon man en een gewone boa vrouw alleen maar Salmon's dan is mijn dier een Super salmon. Komen er uit deze verparing ongeveer de helft aan salmon's en de helft wildkleur dan is het een "gewone" salmon maar dan wel een hele mooie.

Uiteraard is mijn doel dan ook om dit dier op zijn vroegst in het begin van 2008 te verparen met een mooie volwassen Boa vrouw.

 

   

 

Hieronder zijn mijn eigen NK van 2008 Kubsch pastel (Erytristisch) x salmon te zien. In mijn ogen een van de mooiste salmon's die er bestaan!! Ben er dan ook super trots op!