Boa constrictor imperator

Belize (Caulker Cay)

Nest 2011

Nest 2012

 

Belize is een klein land in centraal Amerika. Het ligt tussen Mexico en Guatamala in aan het Barrier reef. Enkele kilometers uit de kust liggen verschillende eilandengroepen. Crawl-cay (waar mijn dieren van afkomstig zijn) is er daar 1 eiland van.

Caulker Cay is een erg klein eiland van slechts enkele vierkante kilometers groot. Het eiland is op zijn breedste punt slechts een kilometer breed en ongeveer 8 kilometer lang. Op Caulker Cay is slechts 1 dorp te vinden met ongeveer 800 inwoners die grotendeels leven van de Visserij.

Er is slechts een klein groepje van deze boa variant in het begin van jaren 90 naar de USA gekomen voor onderzoek. Deze dieren zijn vervolgens bij een particuliere kweker gekomen die met deze dieren voor het eerst succesvol heeft kunnen kweken.

De dieren zijn erg grijs van tekening en basis kleur (bijna anarytristisch). En dat blijft ook zo naarmate ze ouder worden. Volwassen vrouwe bereiken een formaat van ongeveer 1 meter 20 1 meter 30. En is hiermee na de Tarahumara boa de kleinste Boa variant op dit moment in gevangenschap.

Ik heb een koppel nakweek dieren uit 2007 van Vincent Russo. De Caulker Cay boa is een boa variant die niet veel voorkomt in Europese collecties.

Ik hoop voor het eerst met deze dieren te kunnen kweken in 2010 of 2011.