Boa constrictor imperator

Peru

Nest 2010/1

Nest 2010/2

De Boa constrictor imperator uit Peru is een van de minst gehouden lokaliteiten imperators in gevangenschap. De rede hiervoor is simpel; de imperators uit Peru zijn pas recentelijk ontdekt. Er komt een redelijk kleine kolonie imperators voor in noordelijk Peru (boven Iquitos). Slecht een klein deel van deze dieren is in gevangenschap terecht gekomen bij een bekwame kweker (Reinold Maugh). Dit is voor zover ik weet de enige persoon die met deze lokaliteit van de Boa constrictor imperator kweekt. 

Volwassen dieren bereiken een lengte van ongeveer 2 meter (voor de vrouwen) en de mannen blijven wat kleiner. Het formaat maakt ze dus tot een goed te huisvesten Boa lokaliteit.

Mijn dieren zijn dan ook van deze persoon afkomstig. Mijn dieren zijn eerste keuze uit een nest dieren van 2005 en 2006. De dieren zijn vooral geselecteerd op hun rood/ oranje ogen en hun "cleane" uiterlijk. Wat wil zeggen dat er buiten het patroon weinig vlekken op het dier zitten. De dieren zien er ondanks de wat donkere tekening bij de jongste dieren toch pastel achtig uit. Het patroon van het wat oudere dier is wat lichter. Ik verwacht dat het patroon van de jongere dieren naarmate de tijd vordert ook wat lichter zal gaan worden waardoor de pastel kleuren nog wat beter door zullen gaan komen.

Onderstaand zijn foto's van mijn 2 koppels. Ik kan niet wachten om met deze schitterende lokaliteit te kunnen kweken. Ik zal echter nog even geduld moeten hebben. Op zijn vroegst in het voorjaar van 2009 zullen deze dieren voor nakweek kunnen zorgen.