Boa constrictor imperator

Belize (Crawl-Cay)

Nest 2009

Nest 2011

Belize is een klein land in centraal Amerika. Het ligt tussen Mexico en Guatamala in aan het Barrier reef. Enkele kilometers uit de kust liggen verschillende eilandengroepen. Crawl-cay (waar mijn dieren van afkomstig zijn) is er daar 1 eiland van.

Crawl-Cay is een erg klein eiland van slechts enkele vierkante kilometers groot. De brede kustlijn bestaat voornamelijk uit zand en iets centraler op het eiland is het vooral mangrove bos wat het landschap vormt. De Boa's van dit eiland zijn erg zeldzaam in de hobby. Slechts een kleine groep dieren werd laar in de tachiger jaren met toestemming van het eiland gevangen. Er is onder verschillende Boa houders vaak discusie of bepaalde dieren nou wel of niet 100% zuiver zijn. Vaak worden dieren die er enigzins uitzien als Crawl-Cay's ook als dusdanig verkocht, wat dus onterecht is. 

Crawl-Cays zijn echte dwergen, met een maximale lengte van ongeveer 1 meter 60 voor de vrouwen. Crawl-Cay boa's zijn van nature geen veelvuldige eters. 10 tot 12 voederbeurten per jaar kan al voldoende zijn voor deze dieren om het zo optimaal mogelijk te doen in gevangenschap. In de natuur eten deze eiland Boa's voornamelijk vogels, en als ze jonge zijn kleine gekko's.

De basis kleur van deze dieren is voornamelijk grijs. Maar kan savons prachtig, bijna wit zijn waardoor het contrast op deze dieren nog beter zichtbaar wordt.Het zijn erg "geblokte" boa's. Waarmee ik wil zeggen dat het erg gespierde en vierkantig uitziende dieren zijn. Ze hebben voor de lengte erg veel massa. Ook voelen ze een stuk stugger aan dan de meeste andere boa localiteiten.

Deze dieren zijn afkomstig uit de Stockl lijn. Het zijn dieren direct nagekweekt door Herman Stockl. Ik heb daarmee dieren in mijn bezit waarvan ik zeker weet dat ik een van de weinige ben in Nederland die dieren van deze lijn heeft.

Ik verwacht in het voorjaar van 2008 of misschien pas in het voorjaar van 2009 met deze dieren te kunnen kweken.