Boa constrictor imperator (Costa-Rica)

 

Costa-Rica is een land van grote contrasten. aan de ene kant grote drukke steden en een uurtje verderop een dichte jungle. Costa-Rica heeft een erg dichtbegroeid regenwoud met een zeer breed scala aan reptielen. De oostkust van Costa-Rica is erg nat (bijna het hele jaar door) en kent eigenlijk geen droge tijd. Deze kant van Costa-Rica is dan ook een van de meest vochtige plaatsen in de wereld. Meer landinwaarts kent Costa-Rica meer een klimaat met seizoenen. De westkust is een stuk droger dan de oostkust en kent dan ook een droger seizoen van december tot april.

er is een groot verschil tussen de Costa-Rica boa's die hoog of laag voorkomen. De Boa's die hoger voorkomen leven over het algemeen dus in een wat koeler klimaat. Deze dieren zijn ook een stuk donkerder van kleur dan de dieren die in de laaglanden voorkomen. de laaglanddieren zijn soms bijna oranje achtig met roestbruine staarten. De kleur van Costa-Rica boa's zijn over het algemeen genomen sowieso redelijk uniek. De basiskleur varieert van oranje/ bruin tot aan olijf groen. De zadels op de rug variŽren van roestbruin tot oranje.

Ik ben in het bezit van 2 koppels donkere Costa-Rica imperators. Deze dieren zijn gekweekt in 2006 door een vriend van mij.

Ik heb eerste keuze gehad uit een nest van 30 dieren. Ik heb dan ook de aller mooiste dieren gekozen van het nest. 2 van mijn dieren hebben een groot wit vlak in de staart. Ik vond dit erg apart. Hier heb ik ze dan ook op geselecteerd. Ik ga kijken of hier in de toekomst wellicht wat bijzonders uit komt.

De lengte die deze dieren zullen gaan bereiken zijn ongeveer 2 meter 50 voor de vrouwen en ongeveer 2 meter 20 voor de mannen.

En sinds eind 2006 heb ik er een 2 meter 70 lange vrouw bij. Dit is nakweek van Herman Stockl (www.Boa-constrictors.com) en dus ook 100% zuiver. In het voorjaar van 2008 hoop ik hiermee te kunnen kweken.