Boa constrictor ssp

de "gekruiste" Boa constrictor

Ik ben in het bezit van enkele Boa constrictor's ssp.

Ssp is de afkoring van sub species. Kort uitgelegd is een Boa constricor ssp een Boa constrictor waarvan de lokaliteit of de ondersoort niet meer te herleiden is. Dit is meestal het geval bij kruisingen tussen verschillende lokaliteiten Boa's. Of door bijvoorbeeld het kruisen tussen een Boa constrictor constrictor en een Boa constrictor imperator. 

Het grootste deel van de in gevangenschap gehouden Boa's zijn niet meer zuiver van ondersoort of lokaliteit. Bijna alle Boa constrictor's ssp hebben vaak overwegend imperator bloed in zich zitten. Ze hebben hier dan vaak ook de uiterlijke kenmerken van. Echter zonder de volledige achtergrond van het dier te kennen is het nooit meer met 100% zekerheid vast te stellen of het dier direct of indirect uit een kruising van 2 ondersoorten of 2 lokaliteiten afkomstig is. Het dier kan er dus wel uitzien als een Boa constrictor imperator of Boa constrictor constrictor uit een bepaald gebied, maar hoeft dat dus zeker niet te zijn. 

Toch zitten er bij deze Boa's soms erg mooie dieren tussen. Die er kwa patroon of kleur echt meteen uitspringen. Ik gebruik deze dieren dan ook enkel om te verparen met andere ssp Boa's of met patroon en of kleurmutaties van Boa's zoals pastel's en slamon's (de Hypo Boa).