Vader:

Bci "Peru" (Neptor / Raptor)

Moeder:

Bci "Peru" (Neptor / Raptor)

Geboren 2 juni 2013

9 jongen (Een klein maar belangrijk nest)

De geboorte van de bewezen patroonmutatie "Neptor"!

 

Een nest waar een flinke voorgeschiedenis aan vast ligt.

De meeste mensen zullen wel bekend zijn met de boa mutatie "Raptor", zo niet zie ook raptorboa.com. De raptor boa is een incompleet dominante patroon mutatie. Je hebt de normale "Raptor" boa. En de meer extreme Super "Raptor" boa.

De vader van de ouders van dit nest heb ik ooit over genomen van Eabele (de ontdekker/ creator) van de "Raptor" boa. Met als bijvermelding. Let goed op als je ooit gaat kweken met dit dier. Want hier kunnen weleens bijzondere jongen uit gaan komen. Hierover heeft Eabele niets teveel gezegd. De ouders van dit nest zijn beide afkomstig van deze van Eabele over genomen man en zijn al zeer uitzonderlijk van patroon te noemen. Ze hebben een duidelijke "Circle back" en "Ladder tail" en hebben een gestreepte staartpunt en ook de buik ziet eruit zoals je dat ook ziet bij de "Raptor" boas.

Nu was het natuurlijk aan mij om te bewijzen of het hier ging om een toevals treffer of dat mijn dieren ook op dezelfde manier deze patroonsmutatie doorgeven aan de jongen. Dit is voor mij enkele en alleen te bewijzen door 2 van deze in 2010 gekweekte dieren met elkaar te verparen en te kijken of er zogenaamde super "Raptor" boa's uit zouden komen. Met als resultaat dit schitterende nest bestaande uit:

 

2 super's neptor's

5 "raptor / neptor's"

2 normale

 

Het is natuurlijk moeilijk met 100% zekerheid vast te stellen of dit om exacte dezelfde mutatie gaat als de "Raptor" boa. Of dat het gaat om een soortgelijke mutatie welke op dezelfde manier overerft. Enkele voorbeelden van mutaties die ook soortgelijke uiterlijke kenmerken vertonen zijn: de Keltic boa en de Key west boa. Om er zeker van te zijn of het echt om het "Raptor" boa gen gaat zou ik mijn dieren moeten verparen met een bewezen "Raptor" boa. Dit zal voorlopig niet gebeuren, enerzijds omdat het in Eabele zijn belang is dat hij de enge is met de echte "Raptor" boa's en hier dus niet zomaar aan zal meewerken. Anderzijds dat het voor mij duidelijk is dat het hier ook om een soortgelijke incompleet dominante patroonmutatie gaat en het dus eigenlijk helemaal niet relevant is of het nou wel of niet om het "Raptor" boa gen gaat.

Vandaar dat ik deze dieren de neptor boa's ga noemen. Zodat het toch duidelijk is dat het kwa uiterlijk en genetische kenmerken gelijkenissen vertoont met de "Raptor" boa. En omdat we hier in Tilburg en omgeving deze dieren al enkele jaren zo noemen.

 

De mogelijkheden met deze dieren zijn echt nog eindeloos. Verparingen met kleurmutaties zoals albino, T+ albino, hypo en anery zijn nog niet gedaan maar beloven in de toekomst zeker te gaan komen. Maar wellicht dat de combo's met andere patroonmutaties zoals motley, jungle en arabesque ook een schitterend resultaat geven.

 

Wat houdt het "Neptor" gen nou precies in?

De normale Neptor boa heeft een hele mooie duidelijke "Circle Back" "Ladder Tail" tekening en vaak is de staartpunt ook gestreept. Dit patroon wordt incompleet dominant doorgegeven wat wil zeggen als je een "Neptor" boa verpaard met een normaal dier zal ongeveer 50% van de dieren het "Neptor" patroon en gen hebben en ongeveer 50% van de dieren is dan normaal.

Mocht je een "Neptor" boa en een andere "Neptor" boa verparen dan krijg je statistisch 25% van de jongen de extreme "Super Neptor" boa, 50% "Neptor" boa en 25% normaal getekende dieren.

Een voorbeeld van een typische "Neptor" boa zie je hieronder.

De "Super Neptor" is in alle opzichten het extremere broertje van de normale "Neptor" boa. De tekening is extremer de kleur wordt op latere leeftijd extremer en vaak is er ook een ondoorbroken flanktekening en een ongetekende buik te zien bij deze dieren.

Als je een "Super Neptor" boa verpaard met een normaal dier krijg je 100% "Neptor" boas. Mocht je een "Super Neptor" verparen met een "Neptor" boa dan krijg je 50% "Super Neptors" en 50% "Neptor" boas.

 

De jongen:

 

Super Neptor (Koppel)

Dit koppel blijft naar alle waarschijnlijkheid hier! Maar een mooi bod mag altijd gedaan worden.

Male:

 

Female:

 

Neptor:

Van de Neptor's hieronder zal het grootste deel verkocht of geruild worden. Mocht je interesse hebben neem dan contact op.

Neptor Male 1 Neptor Male 2 Neptor Male 3
Sold! Sold! Available!
Neptor female 1 Neptor female 2  
Reserved! Available!  
 

 

Normal:

Wildkleur man Wildkleur vrouw
Sold! Sold!