Vader:

 Boa constrictor "Hypo Jungle"

Moeder:

Boa constrictor imperator Nicaragua T+

Geboren 25 mei 2013

27 mooie gezonde jongen

 

Parthenogenese:

Een bijzonder nest kun je dit wel noemen. Ik heb mijn T+ albino Nicaragua vrouw verpaard met een Hypo Jungle man. Deze man was niet hetrozygoot voor T+. Echter het nest bevatte toch 11 T+ albino dieren. Deze T+ dieren zijn allemaal vrouwelijk. Daar is een verklaring voor en dat is "Parthenogenese".

Parthenogenese is een vorm van ongeslachtelijke voortplanting. Zonder dat er een man aan te pas hoeft te komen leggen vrouwtjes spontaan eitjes of baren jongen. Deze jongen zijn dan wel allemaal vrouwelijk en kwa uiterlijk vaak gelijk aan de moeder. Dit is een veelvoorkomende manier van voortplanten bij o.a: Wandelende takken, bladluizen en kevers. Ook zijn er enkele reptielen bekend die zich weleens ongeslachtelijk voortplanten zoals de Komodo varaan, hagedissen van het geslacht Lacerta en sommige salamanders.

Bij boa's is het naar mijn weten 2 of 3 keer eerder vastgesteld. Hierbij de links naar deze artikelen:

Link 1

Link 2

Het leuke van dit nest is dat er ook nog eens sprake is van een gelijktijdige "nomale" voortplanting omdat er ook Hypo jungle's, jungle's, hypo's en een normaal gekleurd jong in dit nest aanwezig waren. Het nest bestond in totaal uit:

11 T+ Nicaragua albino's (De parthenogenetische dieren)

7 hypo jungle's het. T+

2 Jungle's het. T+

6 hypo's het. T+

1 wildkleur het. T+

 

Een tegenstrijdige theorie zou natuurlijk kunnen zijn dat mijn verpaarde hypo jungle man toch het T+ albino is zonder dat ik dat zou weten. Alleen heb ik 4 redenen om aan te nemen dat dat niet zo is:

 

1. heb het mannetje zelf gekweekt en weet ook waar de ouderdieren vandaan komen en in deze lijn komt geen T+ albino voor

2. De koppen van de T+ dieren zijn duidelijk anders van bouw dan die van de niet T+ dieren

3. Je zou anders toch zeker verwachten dat er een t+ hypo of t+ jungle of t+ hypo jungle bij zou zitten. En de 11 T+ dieren zijn alleen maar enkelvoudige mutaties en zit verder geen enkel andere mutatie in.

4. Alle T+ dieren zijn vrouwelijk

 

Het bijzondere van dit nest is dus ook dat ik semi - onverwante dieren aan kan bieden uit 1 nest. Daarnaast zijn alle T+ albino dieren dus ook nog eens 100% raszuiver Nicaragua wat het ook erg leuk maakt!

Meer informatie over de mutatie T+ klik hier!

Meer informatie over de mutatie Jungle klik hier!

Uiteraard is mijn doel geweest met dit nest om Hypo Jungle's / jungle's en hypo's het T+ te kweken. Dit om met de Nicaragua T+ lijn (wat in mijn ogen de mooiste T+ lijn is die er bestaat), mooie T+ combo's te maken. Dit nest bied de mogelijkheid om gelijk mooie combo's aan te bieden en mooie toekomstige kweekkoppels samen te stellen. Dieren worden uiteraard ook los verkocht maar ik maak ook leuke koppel/ combo prijzen.

 

De T+ dieren (Parthenogenetische dieren)

Vrouw 1, 2 en 3 hebben een niet zo mooi ontwikkelde staartpunt. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de dieren hier op latere leeftijd geen last van hebben. Daarom bied ik ze te koop aan. Als ik zelf zou twijfelen aan de gezondheid van deze dieren zouden ze niet weggaan. Vanwege deze kleine imperfectie mogen ze voor een gereduceerde prijs weg.

T+ Female 1 T+ Female 2 T+ Female 3 T+ Female 4
Sold! Sold! Sold! Sold!
T+ Female 5 T+ Female 6 T+ Female 7 T+ Female 8
Sold! Sold! Sold! Sold!
T+ Female 9 T+ Female 10 T+ vrouw 11  
Holdback! Sold! Sold!  
Foto volgt nog!!!  

 

De dieren van de Hypo Jungle vader

Hypo jungle's:

Hypo Jungle het. T+ Male 1 Hypo Jungle het. T+ Male 2 Hypo Jungle het. T+ Male 3  
Sold! Holdback! Sold!  
 
Hypo Jungle het. T+  Female 1 Hypo Jungle het. T+  Female 2 Hypo Jungle het. T+  Female 3 Hypo Jungle het. T+ Female 4
Holdback! Sold! Holdback! Sold!

 

Jungle's en wildkleur:

Jungle het. T+ Male 1 Jungle het. T+ Male 2 Wildkleur het. T+  Female 1
Sold! Sold! Sold!

 

Hypo's:

Hypo het. T+ Male 1 Hypo het. T+ Male 2 Hypo het. T+ Male 3
Sold! Sold! Sold!
Hypo het. T+ Male 4 Hypo het. T+ Male 5 Hypo het. T+  Female 1
Sold! Sold! Sold!